Groepsleerkrachten

Basisschool Het Epos is een nieuwe en unieke basisschool in Zuidwijk, Rotterdam. Wij willen hier het best mogelijke onderwijs voor de wijk en de kinderen realiseren.

Voor volgend schooljaar zijn we voor groep 1-2 en groep 3 en 4 op zoek naar nieuwe leerkrachten die willen samenwerken als enthousiaste teamteachers.

School voor helden zoekt collega’s voor een ontdekkingsreis!

Waarom is dit de baan voor jou?

Vanaf de eerste dag sta je samen met een collega teamteacher voor de klas (groep 1-2, groep 3 of groep 4) en ga je in teamverband aan de slag als groepsleerkracht. Samen met het team bedenk en verzorg je het best mogelijke onderwijs voor jullie leerlingen. Je werkt in een supergaaf en nieuw gebouw met mooie voorzieningen. Naast het lesgeven werk je ook in teamverband aan het verder ontwikkelen van onze school en aan onderwijs- en organisatieontwikkeling. Dit doe je tijdens jouw wekelijkse flextijd buiten de klas. Jouw collega’s geven op dat moment les in de klas. Binnen Het Epos vullen verschillende disciplines (zoals onderzoek en data) elkaar aan. Wij vinden jouw professionalisering belangrijk en zetten hierop in. Je wordt onderdeel van ons hechte en gedreven team. Je krijgt de mogelijkheid om jouw (unieke) ervaringen en kennis in te brengen en ook zelf te leren van de ervaringen van je nieuwe collega’s.

Hoe ziet een dag als team-teacher op Het Epos eruit?

8.30 Je neemt deel aan de teamvergadering en je hoort waar de rest van het team mee bezig is.
9.00

Samen met je collega team-teacher verwelkom je de leerlingen. Vandaag starten we met het thema ‘uitvinders’ en de techniekleraar komt samen met jou een techniekles verzorgen.

12.30

Je luncht samen met je collega’s in de teamruimte en je praat gezellig bij.

13.00

Vanmiddag heb je tijd voor andere taken. Je belt de ouders van een aantal leerlingen voor het wekelijkse oudercontact. Je denkt mee over de opzet van groep 5 en je vult data in over de groei van de leerlingen.

16.45 De dag zit er bijna weer op, je kijkt nog even in de gymzaal hoe de naschoolse yogales verloopt en zwaait naar de leerlingen.

Wie zoeken wij?

 Als onze nieuwe collega:

  •  beschik je over een pabo-diploma;
  • zie je het werken in teamverband als een pluspunt en vind je het leuk om aan de slag te gaan als teamteacher;
  • heb je een groot hart voor mens en onderwijs en is kansengelijkheid voor jou een belangrijk onderwerp;
  • lever je een actieve bijdrage aan een positief (pedagogisch) klimaat;
  • geloof je in de capaciteiten van elk kind en vind je de samenwerking met ouders belangrijk;
  • ben je flexibel;
  • je begrijpt dat werken in een nieuwe organisatie dynamisch is en je vindt dit leuk;
  • heb je een onderzoekende houding, belangstelling voor data en onderzoek, ben je nieuwsgierig en altijd op zoek naar hoe het nog beter kan;
  • beschik je over een goede dosis humor.

Wie zijn wij?

Wij zijn misschien straks jouw collega’s en werken bij Epos Onderwijs Rotterdam!

Epos Onderwijs Rotterdam is een unieke onderwijsorganisatie. Met een maatschappelijke doelstelling, en gefinancierd vanuit particuliere middelen hebben we een droom: we willen het best mogelijke onderwijs bieden aan kinderen die dit het hardst nodig hebben. Wij geloven dat kinderen met de juiste ondersteuning nog veel meer kunnen bereiken.

Momenteel verwezenlijken wij onze doelstelling met basisschool Het Epos in Rotterdam Zuidwijk en met ons weekend programma Zuidwijs. We hebben sinds 2020 de deuren geopend en zijn als organisatie dus nog volop in ontwikkeling. Inmiddels verzorgen wij onderwijs aan groep 1, 2, 3 en 4. Er komt elk jaar een leerjaar bij, tot we groep 8 hebben gevormd. Samen met het team bouw je mee aan het Epos.

Ons onderwijs is ingericht op basis van wat volgens onderzoek écht werkt. Meer informatie over onze activiteiten vind je op onze websites: www.het-epos.nl  en https://www.zuidwijs.nl/

Om je een nog beter beeld te geven van wie wij zijn, wat wij doen en belangrijk vinden, kun je onderstaande video bekijken.

Wat bieden wij?

Wij bieden de unieke mogelijkheid om met ons te bouwen aan een geheel nieuwe en bijzondere school. Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden, zoals onder meer:

• Een goed salaris;
• Een dienstverband van 0,6 – 1 FTE;
• 43 vakantie- en feestdagen bij een fulltime dienstverband;
• Veel ruimte voor zelfontplooiing: op de dagen dat de kinderen vrij zijn en het team werkt, ontwikkelen we gezamenlijk het onderwijs en doen we aan professionalisering en teambuilding;
• Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband;
• Uitgebreide trainingsmogelijkheden, coaching en intervisie;
• Reiskostenvergoeding en een goede pensioenregeling middels een pensioenverzekering;
• De beschikking over een zakelijke laptop en mobiele telefoon met abonnement die je ook privé mag gebruiken;
• Een leuk, warm en gedreven team.

Is dit de vacature voor jou? Solliciteer!

Herken je jezelf in de vacature en wil je graag onderdeel worden van ons team? Reageer door je CV en een motivatiebrief te sturen naar sollicitatie@eposonderwijs.nl. Het sollicitatieproces bestaat uit twee rondes. Voor vragen kan je contact opnemen met Hoofd Bedrijfsvoering Danielle Jacobs via 010-7402400 of sollicitatie@eposonderwijs.nl

Vul het formulier in en solliciteer bij Het Epos.

Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Upload je CV
Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Upload je motivatiebrief