Vacature: Sociaal Pedagogisch Begeleider / Ouder & Kind Coach

Epos Onderwijs Rotterdam opent eind dit jaar een nieuwe ontmoetingsplek in Zuidwijk voor ouders en jonge kinderen (0-4) om te spelen, leren en verbinden. Wil jij aan de start staan van een nieuw en betekenisvol avontuur, word dan onze nieuwe collega!

Over het initiatief en Epos Onderwijs Rotterdam

Epos Onderwijs opent eind dit jaar een nieuwe plek in Zuidwijk voor ouders en hun kinderen van 0 tot 4 jaar. Hiermee wil Epos Onderwijs gezinnen ondersteunen in de eerste jaren en in de voorbereiding op de basisschool. De plek is laagdrempelig en kosteloos. Ouders kunnen straks binnenlopen en gebruik maken van de aansprekende faciliteiten en aanbod. Het is een plek met ruimte om te spelen, andere ouders te ontmoeten en vragen te stellen aan professionals. De locatie is vijf dagen per week open van dinsdag t/m zaterdag tijdens schoolweken. We beginnen op een tijdelijke locatie aan de Meyenhage 411 en uiteindelijk is het plan om hier een permanente locatie te realiseren.

Deze nieuwe plek is een initiatief van Epos Onderwijs Rotterdam, een unieke onderwijsorganisatie. Met een maatschappelijke doelstelling en gefinancierd vanuit particuliere middelen hebben we een droom: we willen het best mogelijk onderwijs bieden aan kinderen die dit het hardst nodig hebben. Wij geloven dat kinderen met de juiste ondersteuning nog veel meer kunnen bereiken. We zijn als organisatie nog volop in ontwikkeling. Epos Onderwijs heeft de droom om uiteindelijk onderwijs en ondersteuning te bieden aan kinderen en hun ouders van 0 tot 18 jaar. Meer informatie over onze activiteiten vind je op onze websites: www.het-epos.nl en www.zuidwijs.nl.

Als Ouder & Kind Coach / Sociaal Pedagogisch Begeleider:

Tijdens de opstartfase:

 • In de eerste paar maanden werk je, onder leiding van een programmaleider, in een team mee aan het opbouwen van de organisatie. Je denkt gezamenlijk na over de visie, de werkwijze en het bereiken van ouders. Je gaat de wijk in en legt contact met ouders en samenwerkingspartners. Je werkt mee aan de inrichting van de locatie en het ontwikkelen van het aanbod.

Na de opening (eind 2024):

 • Zodra de locatie open is sta je – altijd samen met minimaal 1 collega – op de werkvloer. Je verwelkomt alle ouders en kinderen die binnenkomen, verbindt hen met andere ouders en kinderen en gaat met hen in gesprek over bv. vragen over opvoeding of helpt met ‘warm’ doorverwijzen naar passende hulp. Je bouwt een band met hen op en vormt samen een gemeenschap. Kortom: je verbindt, faciliteert, ondersteunt en organiseert. Je doet dit doordeweeks en op circa 20 zaterdagen per jaar.
 • Naast tijd op de werkvloer, heb je een paar uur per week tijd voor andere werkzaamheden, zoals het ontwikkelen en organiseren van een interessant en veelzijdig aanbod voor ouders en kinderen, het opzetten van samenwerkingen met partners, persoonlijke ontwikkeling en overleg en intervisie met je collega’s.
 • Je wordt daarnaast onderdeel van de gehele EOR-organisatie, welke verder bestaat uit een basisschool, naschools- en weekend programma. Je neemt deel aan de wekelijkse teamvergaderingen en jaarlijkse teamweken.

Hoe kan een dag als Ouder & Kind Coach / Sociaal Pedagogisch Begeleider eruit zien?

8.30 Je neemt deel aan de wekelijkse teamvergadering op basisschool Het Epos. Je hoort waar de rest van het team mee bezig is en daarna loop je door naar de Meyenhage.
10.00 Je begroet de ouders en kinderen die binnen komen. Sommige bezoekers ken je al bij naam en met een nieuwe ouder maak je kennis. Je legt uit wat er allemaal te doen is en brengt de ouder direct in contact met een andere ouder uit de wijk.
14.30 Vanmiddag staat er een workshop over zindelijkheid op het programma die jij hebt georganiseerd in samenwerking met een expert op dit thema o.b.v. veel vragen van ouders over dit thema. Verder neem je de tijd om een bezoekende ouder advies te geven over de vraag hoe je een goed slaapritme kan creëren bij een peuter.
16.00 Nadat je de ruimte weer op orde hebt gemaakt, heb je intervisie met je collega’s en de programmaleider over vraagstukken waar jullie tegenaan lopen. Daarna heb je een kennismaking staan met de verloskundige om te praten over een mogelijke samenwerking.

Wie past bij ons?

We hebben op dit moment plek voor meerdere Ouder & Kind Coaches / Sociaal Pedagogisch Begeleiders die gaan samenwerken in een team. We zoeken een divers team dat elkaar aanvult en goed kan samenwerken.

Als onze nieuwe collega:

 • Heb je een relevante opleidingsachtergrond binnen het sociaal domein, zoals bv. social work, pedagogische wetenschappen, pabo met specialisatie kleuters of pedagogisch medewerker.
 • Heb je minimaal enkele jaren werkervaring in een relevante werkcontext, zoals kinderopvang, onderwijs, sociaal werk, gezinsondersteuning of zorg en welzijn.
 • Heb je een hart voor werken met jonge kinderen en vind je kansengelijkheid een belangrijk onderwerp.
 • Ben je een echte verbinder, communicatief vaardig en kan je goed luisteren. Je gaat makkelijk relaties aan en bent in staat een sfeer te creëren waarin mensen zich welkom, veilig en gezien voelen.
 • Ben je creatief en ondernemend, en kan je wensen en behoeften vertalen naar verschillend aanbod, materialen en werkvormen voor ouders én kinderen.
 • Ben je sensitief, bijvoorbeeld voor de behoeften van anderen, andere culturen als ook gevoelige onderwerpen of moeilijke gesprekken.
 • Ben je flexibel ingesteld en stressbestending. Je begrijpt dat werken in een nieuwe organisatie dynamisch is en vindt het leuk om hierin proactief te zijn.
 • Kunnen we goed samen lachen.

Wat bieden wij?

Wij bieden de unieke mogelijkheid om met ons te bouwen aan een nieuwe en bijzondere plek. Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden, zoals onder meer:

 • Een bruto maandsalaris tussen € 3200 en € 6200 inclusief vakantiegeld, afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een dienstverband tussen de 0,4 en 1,0 fte.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband.
 • Een weekendtoeslag voor de zaterdagen die je werkt.
 • 43 vakantie- en feestdagen bij een fulltime dienstverband, op te nemen in aangewezen perioden tijdens schoolvakanties.
 • Reiskostenvergoeding en een goede pensioenregeling middels een pensioenverzekering.
 • De beschikking over een zakelijke laptop en mobiele telefoon met abonnement die je ook privé mag gebruiken.
 • Veel ruimte voor zelfontplooiing: trainingsmogelijkheden en in speciale teamweken doen we aan professionalisering en teambuilding.
 • Een leuk, warm en gedreven team.

Is dit de vacature waar je ongemerkt al lang op zat te wachten? Solliciteer!

Herken je jezelf in de vacature en wil je graag onderdeel worden van ons team? Reageer dan uiterlijk 2 juni 2024 door je CV en motivatiebrief te sturen naar sollicitatie@eposonderwijs.nl. Het sollicitatieproces bestaat uit twee rondes.
Voor vragen kan je contact opnemen met projectleider organisatieontwikkeling Evelien Schrijver via sollicitatie@eposonderwijs.nl of 010- 740 2400.