Groepsleerkracht (zonder PABO-diploma)

Op dit moment nemen wij geen leerkrachten zonder PABO diploma aan. Voor schooljaar 2023-2024 zitten de plekken vol. Na de zomervakantie in 2023 gaan wij verder kijken voor schooljaar 2024-2025. 

Basisschool Het Epos is een nieuwe en unieke basisschool in Rotterdam. Droom je ervan om voor de klas te staan, maar heb je geen PABO diploma? Kom dan bij ons op gesprek om te praten over de mogelijkheden om samen met een ervaren collega voor de klas te staan (groep 1-2, groep 3 of volgend schooljaar groep 4).

School voor helden zoekt collega’s voor een ontdekkingsreis!

Wat ga je doen als aanstaande team-teacher?

Vanaf de eerste dag sta je samen met een ervaren collega team-teacher voor de klas (groep 1-2, groep 3 of volgend schooljaar groep 4) en ga je in teamverband aan de slag als groepsleerkracht. Je werkt in een supergaaf en nieuw gebouw met mooie voorzieningen. Naast het lesgeven werk je ook in teamverband aan het verder ontwikkelen van onze school. Jouw collega’s geven op dat moment les en verschillende disciplines (zoals onderzoek en data) vullen elkaar aan. Wij vinden jouw professionalisering belangrijk en zetten hierop in. Je bent vanaf de start een volwaardige collega en onderdeel van ons hechte en gedreven team, bij ons krijg je alle ruimte om jezelf én ons onderwijs verder te ontwikkelen. Je krijgt de mogelijkheid om jouw unieke ervaring in te brengen en zelf te leren van de ervaringen van je nieuwe collega’s.

Wie zoeken wij?

Als onze nieuwe collega:

 • beschik je over een afgeronde HBO of WO opleiding;
 • heb je passie voor onderwijs;
 • wil je met jouw talent voor de klas staan en zie je het werken in teamverband als een pluspunt;
 • ben je flexibel, je begrijpt dat werken in een nieuwe organisatie dynamisch is en vindt dit leuk;
 • heb je een onderzoekende houding, belangstelling voor data en onderzoek, ben je nieuwsgierig en altijd op zoek naar hoe het nog beter kan;
 • elke dag een beetje beter worden in je vak, ook door te trainen, is jouw ambitie;
 • heb je humor.

Wie zijn wij?

Wij zijn misschien straks jouw collega’s en werken bij Epos Onderwijs Rotterdam! Epos Onderwijs Rotterdam is een unieke onderwijsorganisatie. Met een maatschappelijke doelstelling, en gefinancierd vanuit particuliere middelen hebben we een droom: we willen het best mogelijke onderwijs bieden aan kinderen die dit het hardst nodig hebben. Wij geloven dat kinderen met de juiste ondersteuning nog veel meer kunnen bereiken.

Momenteel verwezenlijken wij onze doelstelling met basisschool Het Epos in Rotterdam Zuidwijk en met ons weekend programma Zuidwijs. We hebben sinds 2020 de deuren geopend hebben, en zijn als organisatie dus nog volop in ontwikkeling. Inmiddels verzorgen wij onderwijs aan groep 1, 2 en 3.
Er komt elk jaar een leerjaar bij, tot we groep 8 hebben gevormd. Samen met het team bouw je mee aan het Epos. Ons onderwijs is ingericht op basis van wat volgens onderzoek écht werkt. Meer informatie over onze activiteiten vind je op onze website www.het-epos.nl en op www.zuidwijs.nl.

Wat bieden wij?

Wij bieden de unieke mogelijkheid om eventueel zonder lesbevoegdheid voor de klas te staan en om met ons te bouwen aan een geheel nieuwe en unieke school. Wij bieden  goede arbeidsvoorwaarden, zoals onder meer:

 • een goed salaris;
 • een dienstverband tussen de 0,6 en 1,0 FTE;
 • 35 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband + feestdagen;
 • je draait vanaf de eerste dag volwaardig in ons team van team-teachers mee, staat samen met een ervaren leerkracht voor de klas en leert van elkaars ervaringen;
 • individuele begeleiding van onze onderwijskundig leider en training en coaching op maat. We kijken naar wat je nodig hebt en zoeken intern en extern naar trainingsmogelijkheden (de PABO-opleiding hoort hierbij tot de mogelijkheden);
 • veel ruimte voor zelfontplooiing: in de weken dat de kinderen vrij zijn en het team werkt, ontwikkelen we gezamenlijk het onderwijs en doen we aan professionalisering en teambuilding;
 • een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband;
 • reiskostenvergoeding en een goede pensioenregeling middels een pensioenverzekering;
 • de beschikking over een zakelijke laptop en mobiele telefoon met abonnement die je ook privé mag gebruiken;
 • een leuk, warm, kritisch en gedreven team.

Op dit moment nemen wij geen leerkrachten zonder PABO diploma aan. Voor schooljaar 2023-2024 zitten de plekken vol. Na de zomervakantie in 2023 gaan wij verder kijken voor schooljaar 2024-2025. 

Voor vragen kan je contact opnemen met Danielle Jacobs via 010-7402400 of sollicitatie@eposonderwijs.nl