Groepsleerkrachten voor de middenbouw

Basisschool Het Epos is een unieke basisschool in Rotterdam met een vernieuwde onderwijsaanpak. Onze school groeit volgend schooljaar tot en met groep 5. Daarom hebben wij weer plek vrij voor nieuwe leerkrachten die willen samenwerken als enthousiaste teamteachers.

De school voor helden heeft plek voor nieuwe collega’s!

Waarom is dit de baan voor jou?

Vanaf de eerste dag sta je samen met een collega-teamteacher voor de klas en ga je in teamverband aan de slag als groepsleerkracht in de middenbouw, de groepen 3 tot en met 5. Elke groep heeft bij ons een betrokken team van vier teamteachers. Er staan steeds twee collega’s afwisselend samen voor de groep staan en de andere twee teamteachers bereiden lessen voor, hebben wekelijks contact met de ouders of zijn bijvoorbeeld bezig met het uitwerken van een nieuw project. De verantwoordelijkheid voor de groep draag je samen. Je hebt dus altijd direct iemand om mee te sparren, meer aandacht voor ieder kind en directe collega’s waarmee je ieder succes kan vieren. Je werkt in een supergaaf en nieuw gebouw met mooie voorzieningen.

Hoe ziet een dag als teamteacher op Het Epos eruit?

8.30 Je neemt deel aan de teamvergadering en je hoort waar de afdelingen de komende week mee bezig zijn.
9.00

Samen met je collega teamteacher verwelkom je de leerlingen. Vandaag start het thema ‘Sterke verhalen’. Dit gebeurt gezamenlijk met alle klassen in het atrium. Ook de ouders zijn uitgenodigd om bij de start aanwezig te zijn.

10.00

De lesdag begint en de kinderen gaan ijverig aan de slag. Jij geeft samen met jouw collega teamteacher les. Jullie vertellen over het thema en de koppeling naar taal. Na de uitleg ga jij aan de slag met een kleine groep die wat meer aandacht nodig heeft met de woordenschat. Je collega teamteacher houdt zich bezig met de andere kinderen. Hierna gaan alle kinderen zelfstandig werken waarbij jullie rondlopen om te helpen en te ondersteunen.

12.30

Je luncht samen met je collega’s in de teamkamer en je praat gezellig bij.

13.30

Vanmiddag heb je tijd voor andere taken. Je belt een aantal ouders voor het wekelijkse oudercontact, denkt mee over de opzet van groep 6 in het nieuwe schooljaar en vult data in over de groei van de leerlingen.

16.45 De dag zit er bijna weer op, je kijkt nog even in het klaslokaal hoe de naschoolse Engelse les verloopt en neemt afscheid van de leerlingen.

Wie zoeken wij?

 Als onze nieuwe collega:

 • beschik je over een pabo-diploma;
 • heb je ervaring of affiniteit met leerlingen in de middenbouw;
 • zie je het werken in teamverband als een pluspunt en vind je het leuk om aan de slag te gaan als teamteacher;
 • heb je een groot hart voor mens en onderwijs en is kansengelijkheid voor jou een belangrijk onderwerp;
 • lever je een actieve bijdrage aan een positief (pedagogisch) klimaat;
 • geloof je in de capaciteiten van elk kind en vind je de samenwerking met ouders belangrijk;
 • ben je flexibel; je begrijpt dat werken in een groeiende organisatie dynamisch is en je vindt dit leuk;
 • heb je een onderzoekende houding, belangstelling voor data en onderzoek, ben je nieuwsgierig en altijd op zoek naar hoe het nog beter kan;
 • kunnen wij ook goed samen lachen.

Wie zijn wij?

Epos Onderwijs Rotterdam is een unieke onderwijsorganisatie. Vanuit particuliere middelen gefinancierd hebben we een maatschappelijke doelstelling: we willen het best mogelijke onderwijs bieden aan kinderen die dit het hardst nodig hebben. Wij geloven dat kinderen met de juiste ondersteuning heel veel kunnen bereiken.

Momenteel verwezenlijken wij onze doelstelling met basisschool Het Epos in Rotterdam Zuidwijk en met ons weekend programma Zuidwijs. We hebben sinds 2020 de deuren geopend en zijn als organisatie dus nog volop in ontwikkeling. Inmiddels verzorgen wij onderwijs aan groep 1 t/m 4. Er komt elk jaar een leerjaar bij, tot we groep 8 hebben gevormd. Samen met het team bouw je mee aan het Epos. Ons onderwijs is ingericht op basis van wat volgens onderzoek écht werkt.

Meer informatie over onze activiteiten vind je op onze websites: www.het-epos.nl  en https://www.zuidwijs.nl/

Om je een nog beter beeld te geven van wie wij zijn, wat wij doen en belangrijk vinden, kun je onderstaande video bekijken.

Wat bieden wij?

Wij bieden de unieke mogelijkheid om met ons te bouwen aan een bijzondere school. Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden, zoals onder meer:

 • Een goed salaris;
 • Een dienstverband van 0,6 – 1 FTE;
 • 43 vakantie- en feestdagen bij een fulltime dienstverband;
 • Veel ruimte voor zelfontplooiing: op de dagen dat de kinderen vrij zijn en het team werkt, ontwikkelen we gezamenlijk het onderwijs en doen we aan professionalisering en teambuilding;
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband;
 • Uitgebreide trainingsmogelijkheden, coaching en intervisie;
 • Reiskostenvergoeding en een goede pensioenregeling middels een pensioenverzekering;
 • De beschikking over een zakelijke laptop en mobiele telefoon met abonnement die je ook privé mag gebruiken;
 • Een leuk, warm en gedreven team.

Dit is de vacature waar je ongemerkt al lang op zat te wachten. Solliciteer!

Herken je jezelf in de vacature en wil je graag onderdeel worden van ons team? Reageer dan door je CV en een motivatiebrief te sturen naar sollicitatie@eposonderwijs.nl of solliciteer via het onderstaande formulier. Het sollicitatieproces bestaat uit twee rondes, waaronder het geven van een proefles.We zorgen ervoor dat je deze eerder als leuk dan spannend ervaart.

Voor vragen kan je contact opnemen met Hoofd Bedrijfsvoering Danielle Jacobs via 010-7402400 of sollicitatie@eposonderwijs.nl.

Vul het formulier in en solliciteer bij Het Epos.

Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Upload je CV
Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Upload je motivatiebrief