Tom

Onderwijskundig Leider

Ik ben Tom Pellis, Onderwijskundig Leider van deze mooie en bijzondere basisschool. Een belangrijke taak is dat ik het onderwijzend personeel coach en begeleid, om zo samen elke keer een beetje beter te worden. Zo bouwen we aan onze leercultuur. Als Onderwijskundig Leider ben ik graag in en rondom de klassen. Het is voor mij een goede manier om de leerkrachten met de leerlingen aan het werk te zien. De ontwikkeling en de ervaringen van de kinderen zijn daar een belangrijk onderdeel van. Ik zal dus vaak met de kinderen in gesprek zijn, en spreek ook graag met hun ouders en verzorgers.

Ik begon in 2003 als leerkracht in New Delhi, India. Ook verzorgde ik onderwijs in een sloppenwijk in Gurgaon. Na het werken als leerkracht en directeur in Brabant was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Deze vond ik in Rotterdam, bij basisschool Het Epos.

Naast mijn werk heb ik ook een gezin. Samen met mijn vrouw, kinderen en hond ben ik vaak in het bos te vinden. Ik ben gek op fotografie, lezen en koken. Daarnaast ga ik graag op reis en bezoek ik zo nu en dan het theater. Het mooiste van mijn leven vind ik de ontembare nieuwsgierigheid van mijn kinderen. Ik vind het prachtig om met hen de wereld opnieuw te ontdekken.