Bouchra

Intern begeleider

Mijn naam is Bouchra Elmensar en ik ben intern begeleider op Het Epos.

Op latere leeftijd ben ik naar Nederland gekomen vanuit Marokko. Ik ben daar twee jaar docent Arabisch geweest in het voortgezet onderwijs. Daarvoor heb ik een universitaire opleiding afgerond, Arabisch letterkunde. In Nederland ben ik de PABO gaan doen. Sindsdien werk ik met veel plezier in het onderwijs. Ik ben graag erg betrokken en denk mee binnen de school om goed onderwijs te maken. Ik stel mezelf de vraag voortdurend “Doe ik het goede en doe ik het goede goed?”

Een band krijgen met de kinderen heb ik altijd als iets bijzonders ervaren, als de kern van het lesgeven. Het is belangrijk om je als juf te kunnen verplaatsen in de gevoelens en denkwereld van de kinderen. Dan pas kun je goed onderwijs geven. Dat sprak me altijd aan in het onderwijs. Ik houd me voortdurend bezig met vraagstukken zoals: “Hoe kan ik een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de kinderen. En tegelijk rekening houden met zowel het individu, de organisatie als de omgeving.”

In mijn vrije tijd lees ik graag en wandel ik graag in de natuur. Ik vind het heerlijk om samen met mijn kinderen te koken en naar voetbal te kijken.