Informatie
voor ouders

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over het aanmeldproces. Natuurlijk kunt u ons ook altijd mailen of bellen met uw vragen. Onze contactgegevens vindt u onder aan de pagina.

 

Vanaf welke leeftijd kan ik mijn kind aanmelden?

U kunt uw kind aanmelden vanaf de dag dat hij of zij 3 jaar oud is. Het is mogelijk om al eerder een kennismakingsgesprek te voeren, namelijk vanaf het moment dat uw kind 2 jaar en 6 maanden oud is. In dit gesprek krijgt u alle benodigde informatie om uw kind aan te melden. Zorg ervoor dat u uw aanmelding op tijd en volledig ingevuld inlevert.

 

Tot welke leeftijd kan ik mijn kind aanmelden?

Op Het Epos gaat uw kind naar school vanaf zijn of haar 4e verjaardag. Wij raden u aan om uw kind zo snel mogelijk na zijn of haar 3e verjaardag aan te melden. Meer informatie over het laatst mogelijke moment van aanmelding is te vinden op de website.

 

Mijn kind is al vier jaar oud, kan ik hem of haar nog aanmelden?

Wij raden u aan uw kind vanaf zijn of haar 4e verjaardag naar school te brengen. Kinderen kunnen bij ons alleen in groep 1 starten. In het belang van uw kind en de samenwerking met de andere scholen nemen wij geen kinderen aan die op een andere school gestart zijn.

 

Wanneer hoor ik of mijn kind is aangenomen?

Aanmeldingen worden ieder kwartaal verwerkt. Ieder kwartaal is er een uiterste aanmelddatum. Zie de pagina ‘Uitleg aanmelding’ voor de data. Per kwartaal is een vast aantal plekken beschikbaar. Wij proberen u binnen 10 werkdagen na het aflopen van het kwartaal antwoord te geven.

 

Wat als er meer aanmeldingen dan plekken zijn?

Als er meer aanmeldingen zijn dan dat er plek is, wordt er geloot. We hebben vooraf vastgelegd op welke manier er geloot wordt. Zo zorgen we er voor dat iedereen een eerlijke kans heeft.

 

Wat als mijn kind wordt uitgeloot?

Helaas kan het zo zijn dat er geen plek is en uw kind uitgeloot wordt. In dat geval kunt u er voor kiezen om op de reservelijst geplaatst te worden. Mocht er een plekje vrijkomen, dan zal onder de kinderen op de reservelijst opnieuw geloot worden. Het is belangrijk om uw kind in dit geval ook aan te melden op een andere school!