Open oproep voor kunstwerk op ons nieuw schoolgebouw

Basisschool Het Epos en Droom en Daad zoeken Rotterdamse kunstenaars voor het maken van een permanent gevelkunstwerk voor het nieuwe schoolgebouw in Zuidwijk, Rotterdam. Dit schoolgebouw komt aan de Slinge en dat is de perfecte plek voor een nieuw kunstwerk! 

In het najaar van 2025 betrekt Het Epos zijn nieuwe onderkomen in Zuidwijk. Het schoolgebouw, ontworpen door KAW architecten, heeft een gevel waar ruimte is voor een groot kunstwerk van 24,5 bij 6 meter en de hoek om is nog eens ruimte van 15 bij 6 meter. Het kunstwerk moet straks de bekendheid, architectuur en functie van het schoolgebouw weerspiegelen, evenals de identiteit en cultuur van Zuidwijk.

Kunstenaars die in Rotterdam wonen of werken kunnen van 1 februari tot en met 18 april 2024 een schetsontwerp insturen. De leerlingen van Het Epos en de bewoners van Zuidwijk kiezen vervolgens welk kunstwerk er straks op de gevel prijkt.

De opdracht voor de realisatie van het nieuwe kunstwerk in de openbare ruimte in Rotterdam Zuidwijk is een initiatief van Stichting Epos Onderwijs Rotterdam, in samenwerking met CBK Rotterdam, Droom en Daad, Stichting de Verre Bergen, Heijmans en KAW Architecten.