Teamteaching

Samen zie je meer, leer je meer en kan je meer dan in je eentje. Dat is één van de uitgangspunten van onze school. Dit geldt voor leerlingen, maar zeker ook voor leerkrachten. Daarom werken we met teamteaching.

 

Twee leraren

Teamteaching is een Engelse term en betekent ‘samen lesgeven’. Het houdt in dat niet één, maar twee leerkrachten voor de klas staan. Ze bereiden als team de les voor, staan samen voor de klas en evalueren gezamenlijk de les. Een voordeel van teamteaching is dat elke klas een extra leerkracht heeft. Er is zo meer persoonlijke aandacht voor ieder kind. De leerkrachten zijn bij ons speciaal opgeleid om samen les te geven. Ze gebruiken verschillende methoden van teamteaching in verschillende situaties.

nicole-honeywill-sincerely-media-E3I2zjwGudM-unsplash

De groep opdelen

Er zijn momenten dat kinderen op verschillende manieren gaan oefenen. Op die momenten is er een leerkracht die een deel van de groep helpt, terwijl de andere leerkracht extra instructie geeft aan een ander deel van de groep. Soms is het juist fijn om de groep bij elkaar te houden, zodat de leerkrachten samen een uitleg geven.

andrew-ebrahim-zRwXf6PizEo-unsplash

Het is belangrijk dat onze leerkrachten en leerlingen beter worden in wat ze doen. De tweede leerkracht kijkt daarom geregeld naar zijn collega en naar de leerlingen om tips en feedback te geven over het leerproces.