Even voorstellen:
Emmie en Patty

Leerkrachten groep 1 en 2 op Het Epos

Emmie (links op de foto) en Patty (rechts), beide juf op het Epos. Stel jezelf voor!

Emmie: Mijn naam is Emmie, ik ben 33 jaar en woon in Barendrecht met mijn man en twee kinderen. Ik heb 10 jaar ervaring in het onderwijs en heb daarvan het grootste deel van mijn tijd in Brabant gewerkt in een kleutergroep. Het leuke aan het werken met jonge kinderen is dat je met hun rijke fantasie en creativiteit van elke schooldag een feestje kan maken.

Emmie_patty

Patty: Ik ben Patty, getrouwd met Cor en moeder van 2 dochters van 27 en 22 jaar oud. 35 jaar geleden ben ik begonnen in Rotterdam als kleuterleidster. Na een aantal jaar in Rotterdam gewerkt te hebben, ben ik in Hellevoetsluis gaan werken. Daar heb ik de laatste jaren veel in middenbouwgroepen gewerkt. Iedere groep heeft weer zijn eigen charmes en dat maakt het onderwijs leuk en afwisselend. Ik vind het belangrijk dat mijn onderwijs tegemoet komt aan  dat waar  kinderen behoefte aan hebben. Ik ben dus altijd op zoek om ieder kind het juiste te bieden.

Wat vinden jullie zo bijzonder aan het Epos?

Patty: Wat het voor mij vooral bijzonder maakt is dat we werken met teamteaching. Omdat we met twee leerkrachten tegelijk lesgeven kunnen we de kinderen echt de aandacht geven die ze nodig hebben.

Emmie: Het Epos is een echte leergemeenschap. We leren met zijn allen. Dat doen we met elkaar en van elkaar. Daardoor voelen we ons allemaal nog meer verbonden met elkaar.

Nu is de school nog niet gestart en zijn er nog geen kinderen. Wat doen de leerkrachten op dit moment eigenlijk?

Patty: We denken veel na hoe wij samen les gaan geven en bereiden ons voor op de start van Het Epos. We volgen trainingen in teamteaching en gaan bij andere scholen kijken hoe ze dat daar doen. Verder zijn we ook heel praktisch bezig, we kiezen de juiste methodes voor rekenen en lezen, bestellen alle materialen die we in de klas gebruiken en richten de klas in.

Emmie: Het is heel inspirerend om de thema’s te kiezen waar de kinderen mee aan de slag gaan: in de eerste weken gaan we bijvoorbeeld aan de slag met het thema ‘Mooiste vis van de zee’ en daarna is het thema ‘Rupsje Nooitgenoeg’ aan de beurt. Er is meer dan genoeg te doen!

Wat kunnen de kinderen verwachten van jullie als juf?

Emmie: Ik vind het heel erg belangrijk om kinderen hun eigen talenten te laten ontdekken. Dit kan van alles zijn. Zo ontdekt het ene kind dat hij heel goed kan tekenen en een ander kind heeft echt een talent voor het helpen van nieuwe kinderen op de eerste schooldag. Zo vinden we bij ieder kind iets dat hem of haar trots maakt. Ieder kind is een held!

Patty: Ik kijk ernaar uit om mij te gaan richten op het voorbereidende leesproces van onze kleuters. Door mijn werk als Remedial Teacher heb ik veel ervaring opgedaan in het leesproces van kinderen. Een Remedial Teacher is een leerkracht die extra ondersteuning kan bieden aan leerlingen met leer- en/of gedragsproblemen. Ik vind het daarom een hele bijzondere uitdaging om ieder kind met plezier aan het lezen te krijgen.

Naast het lezen is muziek ook een grote passie van mij. Ik vind het belangrijk dat ieder kind in aanraking komt met muziek en de kans krijgt zijn of haar talenten te ontdekken. Muziek zal in onze klas zeker niet ontbreken!

Emmie en Patty: We zijn ontzettend trots dat we deel uitmaken van dit team en kijken er naar uit om de eerste kinderen en ouders binnenkort te ontmoeten!