Een nieuwe plek voor ouders en hun jonge kinderen (0 tot 4 jaar) in Zuidwijk

Stichting Epos Onderwijs Rotterdam heeft als droom het bieden van het beste onderwijs aan de kinderen die dit het hardst nodig hebben. Nu basisschool het Epos, Zuidwijs en het naschoolse aanbod van de grond zijn, zijn we bezig met het ontwikkelen van een aanbod voor de jongsten van de wijk.

We starten met een pilot voor een plek waar ouders met kinderen tussen de 0 en 4 jaar kunnen binnenlopen. Het doel hiervan is het bevorderen van schoolrijpheid, zodat kinderen een sterke start maken aan de basisschool.

Wat voor een aanbod wordt er ontwikkeld?

Het is een toegankelijke, veilige en uitnodigende plek waar ouders en hun kinderen kosteloos en zonder inschrijving heen kunnen. Ouders zijn welkom om hier andere ouders te ontmoeten, in gesprek te gaan met experts en deel te nemen aan verschillende thema sessies. Het is een warme omgeving waar je kan ontspannen samen met andere ouders en kinderen, waar we elkaar en onszelf beter leren kennen, waar je vragen mag stellen en je kwetsbaar op mag stellen en waar mogelijkheden voor ontwikkeling zijn voor jezelf en je kind. Er zijn voldoende speelmaterialen aanwezig die de ontwikkeling van jonge kinderen ondersteunen.

Voor wie is het aanbod?

Het aanbod is voor alle ouders en verzorgers in Zuidwijk met hun kinderen in de leeftijdscategorie 0 tot 4 jaar.

Is er voor en vroegschoolse educatie (VVE)?

Nee, deze plek is geen opvang en ouders blijven altijd aanwezig en verantwoordelijk voor hun kind. Wel zijn er bekwame en ervaren professionals aanwezig die ondersteuning kunnen bieden op verschillende opvoedvraagstukken en is er een leerrijke omgeving die kinderen voorbereid op school. Samen met ouders geven de professionals verder vorm aan het aanbod op basis van de verschillende leerbehoeften.

Praktische informatie

De pilot start eind 2024 in Zuidwijk aan de Meyenhage 411. De locatie is vijf dagen per week open van dinsdag tot en met zaterdag. Tijdens de openingstijden zijn ouders en hun jonge kinderen welkom om binnen te lopen. Er is geen inschrijving of afspraak nodig. Daarnaast is het kosteloos.

Kan ik hier komen werken?

We gaan binnenkort op zoek naar een enthousiast team dat op deze plek komt werken. We verwachten dat we midden mei de vacatures kunnen uitzetten. Houd voor toekomstige vacatures deze website in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Kan ik meedenken/meedoen, ik heb nog een idee?

We zijn altijd nieuwsgierig naar input vanuit onze gemeenschap. Houd onze website, nieuwsbrief en social media in de gaten om op de hoogte te blijven van ons proces.
Voor samenwerkingen en vragen kun je contact opnemen met Evelien Schrijver, via eschrijver@eposonderwijs.nl.