Programma: Het Jonge Kind (open-voorschool)

Stichting Epos Onderwijs Rotterdam heeft als droom het bieden van het beste onderwijs aan de kinderen die dit het hardst nodig hebben. Nu basisschool het Epos, Zuidwijs en het naschoolse aanbod van de grond zijn, zijn we bezig met het ontwikkelen van een aanbod voor de jongsten van de wijk. Het doel hiervan is het bevorderen van schoolrijpheid, zodat kinderen een sterkere start maken aan de basisschool.

 

Wat is een open voorschool?

Een open voorschool is een plek waar ouders en hun kinderen tussen 0 en 4 jaar samen kunnen spelen, leren en verbinden.

Voor wie is de open voorschool?

De open voorschool is voor alle ouders en verzorgers in Zuidwijk met hun kinderen in de leeftijdscategorie 0-4 jaar. De diverse overtuigingen en ervaringen van onze gemeenschap bieden ons een rijke bodem om te leren van elkaar.

Wat kan je doen in de open voorschool?

De open voorschool is een plek in de wijk die een leerrijke veilige omgeving biedt. We geven de open-voorschool samen vorm door onze aanwezigheid en deelname in de ruimte. Binnen de open voorschool kan je verschillende dingen doen. Het is een huiselijke omgeving waar je kan ontspannen samen met andere ouders en kinderen, waar we elkaar en onszelf beter leren kennen, waar je vragen mag stellen en je kwetsbaar op mag stellen en waar mogelijkheden voor ontwikkeling zijn voor jezelf en je kind.

Is er voor en vroegschoolse educatie (VVE) in de open voorschool?

Binnen de open voorschool wordt geen VVE aangeboden. Wel worden er verschillende momenten gecreëerd waardoor ouders en kinderen kunnen leren en groeien. In de open-voorschool zijn bekwame en ervaren professionals aanwezig. Deze professionals bieden ondersteuning op verschillende ontwikkelvraagstukken. Samen met jullie geven zij vorm aan het aanbod binnen de open voorschool op basis van de behoeften van de gemeenschap. Op basis van deze behoeften zijn verschillende experts ook nooit ver verwijderd van de open voorschool. Deze zijn aanwezig om zo nu en dan thee mee te drinken of komen kennis delen op verschillende thema’s.

Praktische details

De open voorschool zal zomer 2024 in Zuidwijk starten met de pilot. Deelname aan de open voorschool is gratis. Tijdens de openingstijden zijn ouders en hun kinderen welkom om binnen te lopen, er is geen inschrijving of afspraak nodig.

Kan ik hier komen werken?

De werving voor onze organisatie zal in etappes plaatsvinden. Houd voor toekomstige vacatures onze website in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Kan ik meedenken/meedoen, ik heb nog een idee?

We zijn altijd nieuwsgierig naar input vanuit onze gemeenschap. Hou onze nieuwsbrief in de gaten om op de hoogte te blijven van ons proces. Voor samenwerkingen kun je contact opnemen met onze ouderconsulent Claudia via cfreitasportugues@eposonderwijs.nl.