Even voorstellen: Floor

Coördinator Zorg en Welzijn

Stel jezelf voor!

Hallo allemaal! Ik ben Floor van Wieringen. Ik ben geboren en getogen in Rotterdam. Na mijn middelbare school ben aan de universiteit van Utrecht Orthopedagogiek gaan studeren. Een orthopedagoog is een opvoedkundige die gespecialiseerd is in ontwikkelings- opvoedings- en leerproblematiek.

De afgelopen vijf jaar heb ik gewoond en gewerkt op Curaçao. Ik heb met veel plezier gewoond op dit mooie en kleurrijke eiland: het blauwe water, de mooie stranden en de groene palmbomen. Afgelopen februari heb ik de palmbomen ingewisseld voor het stadsleven. Nu ik in Rotterdam woon vind ik het superleuk door de stad te wandelen en te fietsen om alle levendigheid en nieuwe ontwikkelingen te zien!

Floor

Wat doe je graag als je niet op school te vinden bent?

Een van de leukste dingen in het leven vind ik reizen. Reizen zorgt altijd voor avontuur en maakt dat je nieuwe dingen ontdekt. Dit was ook de reden dat ik naar Curaçao ben verhuisd; het leren kennen van een andere cultuur en nieuwe dingen ontdekken. Ik heb altijd al interesse in reizen gehad. Voordat ik ben gaan studeren heb ik zes maanden door Azië gereisd met een backpack en tijdens mijn studie heb ik ook een half jaar in Estland gewoond. Het leren kennen van nieuwe plekken en nieuwe mensen vind ik altijd erg interessant. Hier mee verbreed je namelijk het beeld dat je van jezelf en van de wereld hebt.

Als ik niet op school ben sport ik graag. Ik vind het fijn om na een werkdag even te gaan sporten of te wandelen door de stad. Ook lees ik erg graag boeken: Scandinavische detectives zijn hierbij mijn favoriet!

Een Coördinator Zorg en Welzijn, wat is dat? En wat maakt jouw baan de allerleukste baan die er is?

Een Coördinator Zorg en Welzijn is verantwoordelijk voor alle situaties en hulpvragen die te maken hebben met het thema zorg. Ik bied de leerkrachten ondersteuning op het gebied van zorg in de klas. Ik kijk op sommige momenten mee in de klas en ik geef de leerkrachten adviezen als dit nodig is. Ik kan ook de leerlingen individueel helpen. Denk bijvoorbeeld aan een leerling die moeite heeft met leren of een leerling die even niet zo lekker in zijn vel zit en daar wat ondersteuning bij nodig heeft.

De zorg bied ik niet alleen aan de leerlingen, maar ook aan ouders: zo kan ik ook in gesprek gaan met ouders over mogelijke vragen die ze hebben of help ik hen met het zoeken van de juiste zorg buiten de school.

Omdat we graag willen samenwerkingen met instanties uit de buurt heb ik ook regelmatig overleg met andere zorginstanties. Denk aan: logopedisten, fysiotherapeuten, het wijkteam, Centrum Jeugd en Gezin of PPO.

Ik vind het leuk dat mijn werk draait om het bieden van hulp en ondersteuning. Ik ga met een goed gevoel naar huis als ik iets heb kunnen betekenen voor de leerling, de ouder of de leerkracht!

Heb je deze functie al eerder gehad op een school?

De afgelopen vijf jaar heb ik als orthopedagoog gewerkt voor een schoolbestuur op Curaçao. Het werk dat ik deed was grotendeels hetzelfde, maar het verschil was dat ik op meerdere scholen werkzaam was. Dan ging ik dagelijks in mijn kleine jeepje heen en weer tussen de scholen voor teamvergaderingen, leerlingbegeleiding of gesprekken met ouders.

Waarom is het Epos de gemeenschap waar jij in past?

Het Epos is een school die anders is dan de andere: vernieuwend, creatief en onderzoekend. Dit zijn kwaliteiten die mij als persoon en als professional erg aanspreken. Hierdoor kom ik ook iedere dag met veel plezier en enthousiasme naar mijn werk!