Even voorstellen: Moniek

Leerkracht groep 1 en 2 op Het Epos

Interview met Moniek Moberts

 

Moniek, je bent één van de kleuterjuffen van de school. Stel je zelf voor!

Ik ben Moniek, 31 jaar oud en ik woon in Rotterdam. De afgelopen 8 jaar heb ik als juf van verschillende basisschoolgroepen gewerkt in Rotterdam-Zuid. Ik werk nu 5 jaar als kleuterjuf van groep 1/2. Het is enorm leuk om kleuters les te geven, omdat zij spontaan en leergierig zijn. Je ziet de kleuters in relatief korte tijd grote stappen maken.

Wat vind je belangrijk in de klas (en hoe zien ouders dat)?

Als je bij mij binnenloopt, kom je in een rustige en gezellige klas. Er is aandacht voor alle kinderen. Ik vind het heel belangrijk om met alle kinderen een goede relatie op te bouwen. Hierdoor leren kinderen beter. Er moet een veilige en plezierige omgeving zijn in de klas, waarin kinderen respect hebben voor elkaar. Ik werk vanuit de kracht van het kind en kijk waar zijn of haar talenten liggen.

Waarom heb je voor Het Epos gekozen?

Nadat ik mijn masteropleiding Educational Needs had afgerond, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Het Epos kwam op mijn pad en het voelt als een logische stap in mijn ontwikkeling als juf. Een van de dingen die me erg aanspreekt is dat de school veel kijkt naar de groei van kinderen en hoe deze groei ontstaat. Door met het kind in gesprek te gaan kom je er achter hoe het kind het beste leert.

Door mijn ervaring met lesgeven in Rotterdam-Zuid weet ik wat kinderen nodig hebben en wat goed voor hen is. Deze ervaring zet ik graag in om de kinderen in Zuidwijk les te geven!

Wat wil je verder nog kwijt?

Niet alleen de kinderen, maar ook de ouders spelen een rol in het onderwijs. Daarom is de relatie tussen juf (school) en ouders ook erg belangrijk. Ik vind het belangrijk dat ouders op de hoogte zijn van wat er op school gebeurt. Door het sturen van een foto of een berichtje laat ik ouders weten dat hun kind het fijn heeft op school.

Ik hoop de kinderen uit Zuidwijk samen met hun ouders komend jaar in mijn klas te mogen verwelkomen!